Cupcakes are stylish. Cupkakes are a lifestyle. Kinda hip, kinda cool - and extremely fun.

-krystina castella-

torsdag 18 november 2010

Saltlakritspralin

Har äntligen fått hem nya formar till pralinskal, så var så klart tvungen att testa dem. Har även beställt härliga säckar med fin choklad och lite annat smått och gott, vilket ju gör det hela extra kul!



Testade att marmorera vit choklad på mörk botten, vilket gick bra. Lät den vita stelna innan jag hade på den mörka, har tidigare haft båda chokladerna färdigtemererade samtidigt, men det är ju lite svårt när man är själv och har en 1-åring springandes runt benen...

Gjorde en saltlakritstryffel och fyllde med. Blev mer tryffel än skal, så fyllde även några av mina färdiga vita skal. Tyckte det blev jättebra, då man man smycka lite med flingsalt, vilket ger en extra god smak också.



Gjorde också passionsfrukstpraliner. Pudrade den med lite pärlemor, sån där man brukar ha till sugarpaste. Blev skimrande och fint. Tycker dock att den formen är så stor, så behövs nog lite mer dekoration. Blir nog perfekta till marmorerade. Nästa gång...

6 kommentarer:

  1. Åhh, vilka fina former...vad roligt att göra egna praliner!

    SvaraRadera
  2. Tack, ja var väldigt nöjd med den avlånga formen :-)

    SvaraRadera
  3. Så vackra de är! Fastnade verkligen för det fyllda skalet, riktigt läckert med lite flingsalt dom dekoration =)

    SvaraRadera
  4. Vad fina! Jag blir så imponerad och så blir jag sugen på att testa själv.

    SvaraRadera
  5. Hanna: Tack, tycker också det blev fint med flingsalt, och gott också.

    Erika: Tack så mycket! Himla kul att göra (och äta ;-) )

    SvaraRadera
  6. Jättefina praliner! Saltlakrits låter supergott, måste nog pröva mig på detta någon dag! Finns receptet på saltlakritstryffeln här?

    SvaraRadera