Mmm, gillar när jag får in både muffins och choklad i samma bakverk.
Hade tryffelsmet över sen ett par veckor. Eftersom den innehåller lite sprit/likör och står i kylen håller den sig jättebra! Tryffel består i övrigt av mörk choklad, grädde, honung, blåbär och hallon och så lite rom.
Gjorde vanliga muffins fast hade i lite mer vaniljsocker, kanske dubbla mängden. Vände sedan försiktigt ner lite vit och mörk chokladpellets, ett par matskedar av varje, i smeten. La även ett par extra på varje muffin när de var upphällda på plåten, som jag nästan tryckte ner i smeten. Gräddade muffinsarna i drygt 4 minuter. Tog ut dem och spritsade ner lite tryffelsmet i mitten på varje. Sen in i ugnen igen och gräddade vidare i ca 6 minuter.
När jag tagit ut plåten ur ugnen la jag en Noblesse på varje som fick smälta, och dekorerade med lite färgglatt strössel.
Mums mums!!
Hade ugnen på endast strax över 150 grader. Den här gången blev det 9 muffins, brukar bli 12 på det här receptet, men gjorde dem lite större än vanligt.
Men det kan nog bli lite för mycket av det goda. När de var nygräddade var de goda, lite mastiga. Men efter en dag så blev det för mycket choklad, när de inte var lika nygräddade och fluffiga. Så nästa gång hoppas jag över tryffelsmeten och har bar i lite vanlig choklad. Å jättetrista formar, de är lite dyrare och i kraftigare papper än vanliga formar, och ändå lossnar de så här mycket...
Tror att min son är inspirerad av mig och mitt fotograferande av bakverk, för när vi gjorde köttfärssås på kvällen tog han helt sonika kort på köttfärsen när han stod och rörde i den. Antar att han vill att bilden ska ut på bloggen ;-)
Mums, god fredagsmat :-)
Vad gott det låter med tryffel och choklad i/på muffinsen. Klart att köttfärssåsen ska komma med på bild. :-)
SvaraRadera