Cupcakes are stylish. Cupkakes are a lifestyle. Kinda hip, kinda cool - and extremely fun.

-krystina castella-

söndag 21 oktober 2012

Marängrulltårta

Jag har aldrig bakat rulltårta, men tänkt att jag vill göra en många gånger. Anledningen till att jag inte bakat är för att de rullltårtor jag ätit ofta inte har varit så goda. Typ såna där torra man köper färdiga.
 
Men nu hittade jag ett recpet jag ville prova. Med maräng, bär och vaniljkessella. Att det är en ananas och pumpa med på bilden är bara för att de stod på köksbänken och var finare en kaklet i bakggrunden. Halloween om nån vecka, så dags att skära ut en pumpa och ställa utanför dörren.
 
 
 
 
Det skulle vara jordgubbar i tårtan, kommer från en tidnings sommarnummer. Så istället fick det bli frysta hallon och blåbär. Supersmarrigt.
 


Maräng: Sätt ugnen på knappt 200 grader. Vispa 4 äggvitor fast, tillsätt sen 2 dl socker, lite i taget och vispa tills marängen blir bland och seg. Droppa i ett par droppar citronsaft och vispa. Bred ut på en bakplåt och ställ in i ugnen i ca 7-8 minuter. Sänk värmen till ca 150 grader och låt marängen stå ca 10 minuter till, tills den blir fast. Jag hällde på lite mandelspån när jag sänkte värmen. Tag ut och låt svalna.
Fyllning: Blanda 1,5 dl Kesella vanilj, 125 g Färskost (max 4%) , 2,5 msk florsocker och vaniljfrön från 1 vaniljstång. Bred blandningen på rulltårtebotten (den sidan utan mandelspån, alltså undersidan) häll på ca 200 g bär. Rulla ihop, pudra med lite florsocker. Servera genast och Njut!
Detta recpet är från en VV-tidning, rulltårtan är beräknad till 6 portioner,
vardera med ett pp-värde på 6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar