Cupcakes are stylish. Cupkakes are a lifestyle. Kinda hip, kinda cool - and extremely fun.

-krystina castella-

torsdag 2 januari 2014

Nyårsdessert

Tycker det är så gott med chokladfondant, men har inte gjort det själv tidigare. Gör ofta kladdkaka och är riktigt bra på det, ibland har jag gjort de extra kort tid i ugnen så det nästan blir som en fondant. Men den här gången ville jag göra "riktiga" fondanter. Lät de gå ett par minuter kortare tid i ugnen än enligt recpetet, samt att ugnen var på ca 10 grader lägre än skrivet. Trots det blev de endast lite  kladdiga i mitten, inte alls så rinniga som jag vill att de skall vara. Smaken var det inget större fel på, lite väl mastig. Så skall göra de igen, men med annat recept och ännu kortare i ugnen. När jag hittat den perfekta fondanten skriver jag ut receptet.
 

Serverade de med lättvispad grädde och passionsfrukt.
 

På nyårsdagen åt vi traditionsenligt pizza. Dock hemmagjord. Med småbarn blir nyårsfirandet inte så sent och alkoholhaltigt, så behovet av en köpt flottig pizza är inte så stor.
Till efterrätt valde vi att göra Ris ala Malta. Passande med stadig gräddig efterrätt efter pizza ;-)

Till maltan serverade jag en klick av mammas goda björnbärssylt. Den passar till allt. På gott och ont. Burkarna tar ju dessvärre slut så fort när sylten är så god. Och inte blir det någon mer sylt förräns i höst när björnbären mognat. Och vintern har inte ens varit här än...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar