Cupcakes are stylish. Cupkakes are a lifestyle. Kinda hip, kinda cool - and extremely fun.

-krystina castella-

onsdag 5 januari 2011

Cupcakes och namnsdag

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen. Måste bero på att julen gått åt till att äta allt jag bakat istället för att baka nytt...



Idag blev iallafall jag och sonen sugna på att baka, så vi tittade i min nya bok "Muffins och Cupcakes" och fastnade för ett recept på "Black and White cupcakes"
Enligt detta recept skulle man vispa ihop smöret med sockret och inte smälta det, vilket inte blev så jättebra tycker jag, men i övrigt var de jättegoda. Fint med tvåfärgade. Men nästa gång gör jag nog vanliga muffin, varav ena halvan med kakao.

Ville även passa på att testa att spritsa med två olika färger, som Erica visar så fint hur man gör på sin blogg. Gjorde vanlig frosting med lite smör, philadelphia-ost och florsocker, den ena med flor med chokladsmak och den andra med vanligt florsocker, den kryddade jag upp med lite citron, vanlijsocker och en aning pomerans.



Sonen fick välja formar och då blev det Halloween :-)

Min mamma kom hit idag och hade med sig ett klassiskt danskt bakverk eftersom det är min namnsdag; en härlig kransekage, jag har försökt att baka dessa själva en gång, men hade inte tid att röra i mandelmassan så länge som man skall, så de blev inte så fina, men måste ju testa igen.



Fin va. Den här var, som synes till når, men den gick lika bra att äta några dagar efter nyår... I smällkaramellen som hänger på sidan ligger alltid ett litet visdomsord eller en rolig historia, i denna låg; "En man kommer in i affären och ber om att få en trasig 60 W glödlampa. Affärsbiträdet undrar vad i hela världen han skall med en trasgi lampa till. Mannen svarar att han är fotograf och skall göra iordning ett mörkerrum hemma."

:-)

2 kommentarer:

  1. Grattis på namnsdagen! Muffinsen såg väldigt goda ut. Jag vet inte om jag smakat kransekake någongång, den ser i alla fall väldigt vacker ut.

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Ja, blir fint med tvåfärgad frosting, det är ju tack vare dig jag testade det :-)
    Kransekage består nästan bara av mandelmassa, väldigt gott när de är färska och mjuka.

    SvaraRadera