Cupcakes are stylish. Cupkakes are a lifestyle. Kinda hip, kinda cool - and extremely fun.

-krystina castella-

onsdag 15 december 2010

Vit ischoklad med rom



Hittade några recept på vit ischoklad och det lät så gott så jag var tvungen att testa. Ändrade lite på dem och fick fram mitt eget som blev väldigt gott, just att ha rom i gjorde verkligen det lilla extra.

50 g smör
150 g vit choklad
2 msk grädde
1 msk rom

Smält smöret sakta i kastrull, rör ner chokladen och grädden. Om det skär sig får man värma blandningen lite samtidigt som man rör. När allt smält ihop häll sakta ner romen och blanda. Häll upp i ischokladformar och ställ in i kylen. Om du vill så ta ut dem efter ungefär en timme och dekorera med smarties. Ställer man tillbaka dem i kylen och låter de stå där får de en fastare konsistens och lossnar ganska lätt ur formen, men ställer man dem i frysen stället, får de en mycket lenare konsistens men lossnar inte så lätt ur formen, ungefär som knäck brukar bli.

Såg på underbara bloggen Söta Saker att hon dekorerade sina med smarties, och det blev så gulligt så det tog jag efter, blir så härligt färgglatt med formar och dekoration i olika smaker.





Färgglatt gott vuxenjulgodis


Nedan är en liten försmak på ett annat av mina julprojekt. Men vad det är får ni veta om några dagar...

1 kommentar:

  1. Jag är inte så förtjust i vanlig ischoklad, men allt med vit choklad i älskar jag. Och rom i lät jättegott. I år blir det nog svårt att klämma in mer julgodis, men nästa år kanske. :-)

    SvaraRadera