Cupcakes are stylish. Cupkakes are a lifestyle. Kinda hip, kinda cool - and extremely fun.

-krystina castella-

fredag 1 oktober 2010

Mjölkchokladsnickerscakeballs

Eller: Världens längsta namn på små bakverk :-)





Efter snickerskakan jag gjorde för någon vecka sedan ville jag spinna vidare på konceptet choklad-jordnötter-salt. Bestämde mig för att göra en typ av Cake-balls som är så populära nu. Använde grundrecept jag hittat hos Erica, men ändrade sen en del.

Gjorde en mjölkchokladkaka och använde som bas. Hade dock inte i någon apelsin och valde rom (eftersom vi hade det hemma). Tog knappt en matsked, men för en "vuxnare" smak hade man kunnat ta lite till.

Smulade ner och blandade ut kakan (inte allt, vi åt varsin bit först...) med lite philadelphiaost. Tog lite på känn, behövs inte så mycket eftersom det är choklad i kakan och den alltså är ganska kladdig iallafall.

Rörde även ner en näve salta jordnötter i smeten. Ställde in den i kylen ett tag. Kramade sen till hyfsat runda bollar, ca 20 st, med en bra blanding av kaka och jordnötter. Ställde in dem i kylen igen. Smälte 250 gr mörk choklad. Hackade lite jordnötter och tog fram fingsalt.

Doppade bollarna i chokladen och strödde sen på lite jordnötter och salt på dem. Ställde in dem i kylen att steln aoch la sen upp dem i små cupcakesformar, tänkte att de nog blir lite för tunga för att ha på pinnar när det är jordnätter i. Och sen är det lättare att förvara dem i en låda i kylen, istället för på pinnar ;-) Vi har en ganska liten kyl, sån där halv kyl/halv frys, och hur gott det än är med massa bakverk så måste det också få plats för mat därinne...

Kalasgoda blev de :-)




Det blev lite choklad över av den som jag doppade bollarna i, och istället för att slänga den (ingen ide att spara, lite kaksmulor och så i) så rörde jag ner massor med jordnötter och klickade upp i små formar. Strödde även över jordnötskross och salt på dem.


Gott godis


1 kommentar:

  1. Mums, vad gott det låter. Och visst är det svårt att sätta namn på det man gör ibland. :-) Tycker det var ett bra namn, det säger ju precis vad det är.

    SvaraRadera